Nešiďte se!

Mnoho lidí má rádo dobré jídlo. Je ale to, co jíme, vždycky opravdu dobré, nebo se to jen tak tváří? A je to dobré taky kvalitní? Výrobci mají logický zájem snižovat výrobní náklady – proto masově nahrazují kvalitní suroviny surovinami nekvalitními, případně různými náhražkami. Ale je to správná cesta? Pro majitele prodejních řetězců, kteří na tom všem vydělávají nejvíce, jistě ano. I výrobce si namastí kapsu. Nejvíc bit je samozřejmě prvovýrobce potravin – zemědělec, který s produkcí potravin má největší starosti a práci a nemůže spoustu věcí ošidit nějakou náhražkou, a pak samozřejmě zákazník.

Pravý řízek, nebo instantní?

Jak by vám chutnal takový smažený řízek, nedělaný z plátku vepřového, nebo telecího, ale z nějakého instantního prášku? Divná představa, že? A proč tedy pijete svůj oblíbený kofein v instantní podobě, místo aby vám ze šálku voněla pravá zrnková káva?